Manifest

CARRER O PLAÇA A TERRASSA EN MEMÒRIA D’ARCADI OLIVERES

Ja fa més d’un any, concretament el 6 d’abril del 2021, ens va deixar l’economista, professor de la Universitat Autònoma, cofundador i president de la Universitat Internacional per la Pau, president de Justícia i Pau, cofundador del Procés Constituent, activista pels drets humans, l’Arcadi Oliveres, per a molts de nosaltres, un savi, una persona coherent i per damunt de tot, una bona persona.

L’Arcadi té una infinita biografia d’activitats, implicacions i compromisos amb els moviments socials i les causes justes. Era un home incansable en la lluita per transformar el món. Ningú sap d’on treia aquella energia que encomanava a la gent i que llegies en el seus ulls brillants.

Molta gent el trobem a faltar, aquelles classes magistrals, aquell do per fer anàlisis acurats i intel·ligents de la realitat, i sempre amb un missatge constructiu i d’esperança.

“Construir un altre món, més just, més social i més inclusiu, és possible i necessari” aquest era un dels seus principis fonamentals.

És ben cert, que ens queden els seus libres i les seves brillants xerrades, que quasi ens sabem de memòria, però hem de fer tot el possible perquè el seu llegat i el seu missatge duri i s’estengui arreu, ja que persones com ell són les que ens fan falta, en un món i en un planeta tan degradat i decadent com tenim.

I com deia ell mateix, les accions diàries que fem són plenes de petits detalls que se’ns escapen però que estan interconnectats. I nosaltres ens hem de convertir en actors i agents d’un canvi necessari, ara i en cada moment de les nostres vides.

Aquesta campanya planteja una cosa tan senzilla com la d’aconseguir que l’Ajuntament de Terrassa li dediqui un carrer o una plaça a la seva memòria. Perquè Terrassa era una de les ciutats privilegiades que el va poder acollir i el va poder gaudir moltíssimes vegades. Ell estava encantat de venir a Terrassa a qualsevol acte, event o xerrada. Són innombrables els joves i no tant joves que porten dins seu, com escut protector,  els principis i les ensenyances de l’Arcadi!!!

És per aquest motiu, que per un home amb tanta DIGNITAT i COHERÈNCIA, que els terrassencs li devem un petit gest, de gratitud, d’agraïment i fins i tot de justícia, per tenir-lo així present per sempre més, formant part de l’arquitectura i teixit de la nostra ciutat;

CARRER O PLAÇA D’ARCADI OLIVERES

I no voldríem que aquesta demanda sigui a costa d’un carrer qualsevol, voldríem que ocupés el lloc d’un carrer molt determinat, un carrer que a l’Arcadi li fos del seu grat, tant pel lloc, una entrada oberta i humil a la ciutat, com l’entorn, ple d’oliveres, i sobre tot pel seu sentit de justícia i pau, fent tombar un carrer a la memòria al cap d’una nissaga de generals militars que han esdevingut en colpistes, feixistes i anticatalanistes, el carrer del General Milan del Bosch.

És aquest carrer el que volem pel nostre estimat Arcardi!!!

I necessitem el vostre màxim suport, ja que tenim que enderrocar un altre mur, el de la “burocràcia” o el de la “tecnocràcia” segons l’Arcadi, ja que segons la normativa actual de l’Ajuntament de Terrassa, encara no podríem iniciar l’expedient de sol·licitud per a posar el seu nom en un carrer, fins que passin 5 anys de la seva mort.

I aquest temps es massa, per un acte d’EQUITAT i de JUSTÍCIA, i que no pot esperar més.

Per tant, hem engegat aquesta campanya i necessitem molts suports, ja sigui a nivell individual, d’entitats i institucions, perquè aquesta proposta sigui, com voldria el propi Arcadi, un acte de DEMOCRÀCIA ACTIVA, REAL I RADICAL.

Demanem públicament que la nostra demanda sigui recolzada pels veïns i veïnes de Terrassa i per les entitats i associacions de la ciutat, així com escoltada i executada per l’Ajuntament de Terrassa.

Volem records d’un passat escabrós i fosc

o volem un record a un home de pau i de bé